Nieuwsoverzicht

 • Online Flexconnect over de WEP: Wet Elektronische Publicaties

  Denise Jans vertelt in deze online Flexconnect wat je moet weten over de Wet Elektronische Publicaties (WEP)

 • Online media toegankelijk maken

  De wet- en regelgeving rondom toegankelijkheid van websites van overheden heeft directe consequenties voor online media. Zeker het gebruik van video's op de website vraagt extra aandacht op het gebied van bedienbaarheid, begrijpelijkheid, waarneembaarheid en robuustheid. Opengemeenten en Scribit.pro lieten tijdens de online Flexconnect op 19 januari zien op welke manier aan deze eisen voldaan kan worden op een manier waarbij de gebruiker zelf regie houdt.

 • Zo pak je een multisite aan.

  Gemeente Tilburg is de strijd aan gegaan met de wildgroei aan websites. Vanuit een multisite wordt het online landschap steeds meer beheersbaar..

 • Werkgroep WAT: Toegankelijkheidsverklaring in beeld

  Na meerdere keren gesproken te hebben over de reikwijdte van deze wetgeving en over het inbedden van de toegankelijkheidsverklaring in de organisatie stond de online Werkgroep WAT op donderdag 8 oktober in het teken van de toegankelijkheidsverklaring zelf. Uit eerdere ervaringen bleek dat het invullen van de verklaring op bepaalde punten vragen oproept. Bovendien blijkt dat de wijze waarop de verklaring ingevuld wordt effect heeft op de gegeven status aan de verklaring zelf.

 • Toegankelijkheidseisen‚Ķ Ben jij klaar voor september?

  Als specialist op het gebied van toegankelijke online communicatie presenteerde Ronny Hendriks van Opengemeenten de online Flexconnect over de aanstaande toegankelijkheidseisen (EN 301 549 WCAG 2.1 A+AA), die vanaf september gelden.

Volg onze ontwikkelingen

sluit aan bij onze discussie op linkedin

Vereniging TYPO3gem verbindt 131 professionals uit de volgende gemeenten

CONTACT

Bel voor vragen over de vereniging met Inge Lucas, telefoon 0318 538 475, of een van onze ambassadeurs. U kunt ook een bericht achterlaten via het formulier.