Kies voor Open Source!

De omschakeling naar een nieuw CMS kan heel wat voeten in de aarde hebben. Collega’s en leidinggevenden moeten worden overtuigd en dan moet er ook nog een vervangend systeem worden gekozen. Ook het gebuik van Open Source software voor gemeenten roept helaas nog regelmatig discussie op.

Een open source CMS als TYPO3 biedt gelukkig zoveel voordelen, dat het niet moeilijk is om anderen van de nodige overstap te overtuigen.


Open source biedt kansen

Open source betekent dat software gedragen wordt door een community. Een gemeenschap van mensen over de hele wereld is verantwoordelijk voor het gebruik en de doorontwikkeling van functionaliteiten. Dat betekent: geen verborgen agenda en geen problemen met licenties. Alles is van iedereen en iedere gebruiker kan bijdragen door kennis te delen en extensies te ontwikkelen.

Optimaal beveiligd

Omdat aan een open source systeem door veel mensen wordt gewerkt, worden problemen ook snel ontdekt en met de inzet van gezamenlijke kennis verholpen. Er zijn er altijd voldoende ontwikkelaars die kunnen zorgen voor beveiligingsoplossingen of een nieuwe versie van de software. Gebruikers van een open source CMS kunnen hier enorm van profiteren.
Open source is gratis te gebruiken Omdat er bij gebruik van open source geen licentiekosten betaald hoeven worden, is het gebruik van de software dus gratis. Dit maakt open source software heel populair. Gemeenten moeten dagelijks keuzes maken in de besteding van gemeenschapsgeld en streven naar kostenreductie. Door te kiezen voor open source kan aanzienlijk op kosten bespaard worden. Daarnaast is men ook vrij in de keuze van dienstverleners om websites of functionaliteiten voor het open source CMS te ontwikkelen. Ook dat kan zorgen voor een besparing in de kosten voor een (nieuwe) website.

Interesse gewekt? Onze ambassadeurs praten graag eens met u verder over de keuze voor TYPO3 en welke toegevoegde waarde de vereniging TYPO3gem voor u heeft.