Heerhugowaard: 'Kennisdeling en samenwerking belangrijk'

Ronald Swartjes, r.swartjes@heerhugowaard.nl

Bij de gemeente Heerhugowaard waren eind 2011 onvrede over de leverancier en hoge beheerskosten met betrekking tot de website, redenen om op zoek te gaan naar een alternatief. In verband met de kosten was het al vrij snel duidelijk dat dit een open soure oplossing moest worden. 'Wij wilden af van de afhankelijkheid van de software van een leverancier.'

Lees het hele verhaal van Ronald

's-Hertogenbosch: Aangaan Lidmaatschap was verstandige keuze

Hank van Empel, h.vanempel@s-hertogenbosch.nl

'De gemeente 's-Hertogenbosch heeft zich kort na de uitrol van haar TYPO3-website, in 2011 aangesloten bij TYPO3gem. Waarom niet eerder? Gewoon, omdat we niet van het bestaan van TYPO3gem op de hoogte waren.

Lees het hele verhaal van Hank

Katwijk: Keus voor TYPO3gem bleek een heel goede

Joke Ouwehand, j.ouwehand@katwijk.nl

'In onze voorbereiding voor een nieuw CMS in 2011 stuitten we al snel op het bestaan van TYPO3gem, de gemeentelijk community rondom het TYPO3-CMS. Vrij snel na de keuze voor het nieuwe CMS zijn we aangesloten bij de community. Eigenlijk zonder een goed idee te hebben wat het inhield en wat wij er aan konden hebben.

Lees het hele verhaal van Joke

Boxtel: Samen spelen, samen delen

Judith de Hoog, jho@boxtel.nl

We zijn aan de slag gegaan en met behulp van het TYPO3-netwerk werd ons digitale 'atelier'in mum van tijd gevuld met tal van goede oplossingen. Stuk voor stuk waren dan wielen van andere gemeenten, die in ruil voor een bedankje en enkele programmeeruren, ook van ons werden. Samen spelen en samen delen.

Lees het hele verhaal van Judith

Volg onze ontwikkelingen

sluit aan bij onze discussie op linkedin