5 redenen om voor TYPO3 te kiezen

Bij het bouwen van een website kun je kiezen voor verschillende CMS'en. Dat wij als vereniging enthousiast zijn over TYPO3 mag duidelijk zijn. Daar zijn dan ook goede redenen voor.

TYPO3 is open source

TYPO3 is open source. Voor een gemeente betekent dit dat er geen licentiekosten zijn en dat men zelf controle heeft op de (door)ontwikkeling van (extra) functionaliteiten. Je hebt dus volledige vrijheid én je bespaart ook nog eens onnodige kosten. Vanwege het open karakter betekent het ook dat gemeenten samen kunnen (laten) ontwikkelen en gebruik kunnen maken van reeds ontwikkelde functionaliteit.

Keuzevrijheid in dienstverlening

Een website die is gebouwd met TYPO3, is niet gebonden aan één dienstverlener. Iedere gemeente is vrij om te kiezen voor welke diensten ze een TYPO3-dienstverlener in de arm neemt. Medewerkers van een gemeente kunnen zelf aan de slag met zaken als hosting, vormgeving, inrichting en doorontwikkeling, maar ze kunnen dit ook (deels) uitbesteden aan een dienstverlener.

Doorlopende ontwikkeling van functionaliteiten

TYPO3 wordt actief doorontwikkeld. Dit betekent dat er voortdurend nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd. In de repository zijn duizenden extensies beschikbaar die vrij gebruikt kunnen worden. Hier kunnen gemeenten ook de door hen ontwikkelde extensies plaatsen om te delen met anderen.

Veiligheid op de eerste plaats

Een team van ervaren ontwikkelaars zorgt er dagelijks voor dat de TYPO3 core veilig is. Zij controleren ook externe modules op potentiële dreigingen en streven er naar systemen en gegevens veilig te houden. Het team maakt gebruik van het Common Vulnerability Scoring System (CVSS) om mogelijke veiligheidsproblemen op te sporten en te evalueren.

TYPO3 groeit mee

Met TYPO3 kan men klein beginnen en snel groeien. Een website kan veranderen en gebruikmaken van steeds meer functionaliteit maar de basis blijft hetzelfde. TYPO3 past zich aan aan de behoeften van de gebruiker, is flexibel en kan in principe eindeloos worden uitgebreid.