Web Camp Venlo 2024: Dé ontmoetingsplek voor softwareontwikkelaars, experts met een focus op open source.

3 dagen boordevol workshops, kennissessies, en internationaal netwerken met open source software.

Venlo, Nederland, 30 januari 2024 – Software ontwikkelaars kunnen vooruitzien naar het Web Camp Venlo dat dit jaar plaatsvindt van 29 februari tot en met 2 maart. Het internationale evenement, gehouden in Venlo - Domani, een prachtige oude kloosterkerk, belooft een boeiende en leerzame ervaring te worden voor iedereen die betrokken is bij software ontwikkelingen, speciaal rondom open source software en specifiek TYPO3.. 

Het is alweer de 9de keer dat Web Camp Venlo, een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd wordt.  Het evenement brengt professionals uit de industrie samen om te netwerken, kennis te delen en de laatste software ontwikkelingen te bespreken. 

Dit jaar zal het Web Camp, evenals voorgaande jaren, op donderdag starten met hands-on workshops, van gerenommeerde trainers zoals Matthias Noback, Tonnie Tielens, Adam Marcinkowski en Łukasz Uznanski. Na afloop van de workshops weten de deelnemers alles over Advanced Application Architecture, ‘Code smells and refactoring” en introductie van TYPO3 headless in combinatie met Vue.js frontend. 

Op vrijdag is er een uitgebreid programma van diverse Europese experts. Carlijn Compen, Vicepresident Software Development Canon Production Printing, zal met haar keynote het belang van de menselijke maat bij softwareontwikkeling belichten. Ze focust op de rol van software in het verbinden van complexe functionaliteit en het toegankelijk maken voor klanten. Ze deelt inzichten over de organisatie van softwareontwikkeling binnen CPP, met als doel optimale waarde te creëren voor zowel klanten als de interne organisatie. Compen, met een achtergrond in industrieel ontwerp, benadrukt het belang van een gebruikersgerichte benadering in hightech Research & Development.

Verdere hoogtepunten van het programma:

  • Domain Driven Design - Stefan Koopmanschap
  • Van innovatie tot wereldwijde positieve verandering met open source -  Jeffrey A. "jam" McGuire en Mathias Bolt Lesniak
  • Het nieuwste computervirus genaamd, burn-out - Jeroen Baten
  • De inzet van AI voor eenvoudiger beheer van complexe websites met TYPO3 -  Boris Hinzer, Thomas Schöne en André Kraus
  • De huidige stand van TYPO3 - Feiten, cijfers en vooruitzichten voor 2024 -  Luisa Faßbender, Daniel Fau, Stefan Bürk. 
  • Keycloak - Meer controle over uw gebruikers en gebruikersrechten met Identity and Access Management - Annemieke Staal
  • Leer meer over richtlijnen en componenten van het NL design systeem -  Robbert Broersma
  • Meer over het krachtige open source business platform Odoo (CMS ERP CRM) en AI-integratie - Bart Stelder 

Op zaterdag is er het klassieke barcamp, waar de aanwezigen gezamenlijk ter plekke actief het programma en inspiratiesessies samenstellen. 

"Web Camp Venlo is een unieke gelegenheid voor professionals uit de industrie om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en zich te verdiepen in de laatste ontwikkelingen binnen het TYPO3-ecosysteem," zegt Edward Lenssen, organisator van het evenement. "We kijken ernaar uit om deelnemers vanuit heel Europa te verwelkomen voor drie dagen vol inspiratie en innovatie."

Het Web Camp Venlo vindt plaats van 29 februari tot en met 2 maart in Domani, Venlo, Nederland. Voor meer informatie over het evenement, inclusief het volledige programma en registratiegegevens, kunnen geïnteresseerden terecht op de officiële website: www.webcampvenlo.nl.

 

—------------------------------------------------
Neem voor vragen contact op met:

Web Camp Venlo
Edward Lenssen
info@webcampvenlo.nl
+31 6 51 33 11 86