Nieuwsoverzicht

Een gemeente met slechts één website… Die gemeente hebben we nog niet ontdekt. De meeste gemeenten beheren meerdere websites en zullen met al die websites dus ook moeten voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving. Een enorme uitdaging. 

Steven van Breepoel presenteerde op 10 december samen met Emile Blume (Proud Nerds) en Michiel Duijsings (Digital Insights Platform) de aanpak van wildgroei…

De wet- en regelgeving rondom toegankelijkheid van websites van overheden heeft directe consequenties voor online media. Zeker het gebruik van video's vraagt extra aandacht op het gebied van bedienbaarheid, begrijpelijkheid, waarneembaarheid en robuustheid. Opengemeenten en Scribit.pro lieten tijdens de online Flexconnect op 19 januari zien op welke manier aan deze eisen voldaan kan worden waarbij…

Als specialist op het gebied van toegankelijke online communicatie presenteerde Ronny Hendriks van Opengemeenten de online Flexconnect over de aanstaande toegankelijkheidseisen (EN 301 549 WCAG 2.1 A+AA), die vanaf september gelden.

Voor iedere gemeente is participatie een blijvend actueel thema. Burgers informeren, consulteren en co-creëren komt bij elk onderwerp om de hoek kijken. De manier waarop verschil nogal per gemeente.

Het bestuur van Vereniging TYPO3gem is tijdens de ALV van 16 april 2019 uitgebreid met Iris Stubbendiek als bestuurslid.

Volg onze ontwikkelingen

sluit aan bij onze discussie op linkedin