TYPO3gem dag 24 mei 2023

De voorbereidingen voor de TYPO3gem-dag van 24 mei zijn in volle gang. Na een paar jaar online zijn we terug in levenden lijve en op een super locatie. We hebben de gemeente Nieuwegein bereid gevonden om Natuurkwartier beschikbaar te stellen voor de TYPO3gem-dag.


In de ochtend is er de traditionele ALV. We gaan even door wat formaliteiten heen, maar willen ook zeker jullie suggesties en ideeën horen. Jullie kunnen zelf onderwerpen aan de orde brengen en we zullen zeker ook even over open source en TYPO3gem praten. 

Als afronding van de ochtend hebben we een pubquiz bedacht met vragen over het contentmanagementsysteem waar jullie zo gek op zijn. We hebben uiteraard mooie prijzen voor diegenen met de juiste antwoorden.
    
We hebben bovendien voor iedereen een toepasselijk TYPO3gem geschenk (met het 15-jarig bestaan in het achterhoofd) laten maken voor jullie.

Lunch


Vanaf 12 uur is er een goed verzorgde lunch, waar we ook aan de vegetariërs denken. Uiteraard is er, tijdens de hele dag, heerlijke koffie in verschillende smaken aanwezig.

Ook verwelkomen we vanaf 12 uur de sprekers, sponsors en andere genodigden. We zijn superblij dat eigenlijk alle huidige sponsors hebben toegezegd aanwezig te zullen zijn bij de TYPO3gem-dag. Voor hen is er ook ruimte, aan het einde van de dag, om iets te vertellen over waar ze mee bezig zijn of een andere relevante inbreng voor onze gebruikersvereniging.

 


In de middag...


Daniel Fau - CEO TYPO3 GmbH

Daniel is sinds enkele maanden directeur van TYPO3 GmbH en zal wat vertellen over de huidige staat van TYPO3. Toen Daniel van de TYPO3gem-dag hoorde, aarzelde hij geen moment om te komen. TYPO3 heeft kortgeleden het 25-jarig bestaan gevierd. We zagen bij het feest een enorm enthousiasme en diversiteit, wat ons vertrouwen richting de toekomst geeft.

Signalen, Open Source meldingensoftware voor en door gemeenten – Jacco Brouwer (VNG)

Signalen is dé samenwerking van gemeenten gericht op het continu verbeteren van de publieksdienstverlening op meldingen uit de openbare ruimte. Samen met gemeenten en de markt werken we aan het realiseren van onze missie en bouwen we aan een duurzaam ecosysteem. Hoe Signalen bijdraagt aan Common Ground, Samen Organiseren en waarom Signalen een voorbeeld is van hoe we zorgen voor een transparante en controleerbare overheid komt allemaal aan bod in de presentatie.

ID Contact – Wouter Heijnen (VNG)

Makkelijk en veilig identificeren op afstand doe je met ID Contact. Met ID Contact kan elke inwoner zich makkelijk en veilig identificeren op afstand en op betrouwbare wijze persoonsgegevens uitwisselen met bijvoorbeeld de gemeente. Dit kan via telefoon, chat of video. Zo kan iedereen zonder fysieke afspraak persoonlijke diensten afnemen, wat leidt tot minder baliebezoeken. ID Contact fungeert als een stekkerdoos: bestaande communicatiesystemen zijn erop aan te sluiten via plug-ins. Dat biedt inwoners meteen een veilige omgeving voor authenticatie en identificatie.

 

Programma ('s ochtends alleen voor leden)

09:30  –  10:30Inloop en koffie
10:30  –  12:00ALV INCL PUBQUIZ
12:00  –  13:30LUNCH
13:30  –  13:40Daniel Fau TYPO3 CEO
13:45  – 14:10Signalen – Jacco Brouwer
14:15 – 14:40 IDcontact – Remco Heijnen
14:40 – 15:00 Thee met koekjes
15:00  –  16:00 Sponsoruurtje
16:00  –  17:00Drankje op Natuurkwartier

 

Hoe meld ik me aan?

Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief en tegelijkertijd voor de TYPO3gem dag op 24 mei. Laat via het formulier weten of je wel of niet aanwezig bent.
Voor de lunch hebben we rekening gehouden met vegetariërs. Mocht je andere dieetwensen hebben, geef dat dan ook aan in het formulier.

De nieuwsbrief heeft een laag volume en bovendien kan je je met één klik weer uitschrijven. Leden van de vereniging TYPO3gem hebben een gepersonaliseerde link ontvangen in de nieuwsbrief.

Heb je moeite met het invullen van het formulier, stuur ons dan je gegevens op info@typo3gem.nl.

Voor 15 mei willen we graag weten of je aanwezig bent of niet. Dit onder meer in verband met de inkoop voor de lunch.