• Werkgroep WAT: Toegankelijkheidsverklaring in beeld

  Na meerdere keren gesproken te hebben over de reikwijdte van deze wetgeving en over het inbedden van de toegankelijkheidsverklaring in de organisatie stond de online Werkgroep WAT op donderdag 8 oktober in het teken van de toegankelijkheidsverklaring zelf. Uit eerdere ervaringen bleek dat het invullen van de verklaring op bepaalde punten vragen oproept. Bovendien blijkt dat de wijze waarop de verklaring ingevuld wordt effect heeft op de gegeven status aan de verklaring zelf.

 • Toegankelijkheidseisen… Ben jij klaar voor september?

  Als specialist op het gebied van toegankelijke online communicatie presenteerde Ronny Hendriks van Opengemeenten de online Flexconnect over de aanstaande toegankelijkheidseisen (EN 301 549 WCAG 2.1 A+AA), die vanaf september gelden.

 • Klantgericht communiceren via chat

  What’s appen met klanten heeft voordelen. Anders dan webchat, waarbij je online moet blijven om op een antwoord te wachten, heeft vrijwel iedereen continu toegang tot What’s app. Eenmaal en vraag gesteld, is het niet gek om wat later pas een antwoord te ontvangen. “Bij webchat verwacht je dat er iemand direct beschikbaar is. Je doet het dus niet snel goed”, vertelt Tom Kottink van communicatiebureau Loo van Eck in zijn workshop tijdens het najaarscongres van TYPO3gem.

 • Snelle toegang informatie en klantcontactgegevens

  Wanneer het om online klantcontacten gaat, is veiligheid van de website een voorwaarde. Al snel krijgen organisaties als gemeenten niet publieke informatie te verwerken. Ben van Kruistum van Opengemeenten blijft hameren op veiligheid en test aan de hand van enkele vragen hoe het is gesteld met de veiligheid van de websites van de aanwezigen in de zaal.

 • Datagedreven ontwikkelen

  Dat er veel komt kijken bij het meten en analyseren van een website wordt al snel duidelijk tijdens de inspiratiepresentatie van Sander Nijsingh. Sander werkt bij Siteimprove Nederland en neemt de congresbezoekers mee in statistieken, gedrag, toegankelijkheid, performance en meer ‘intel’ die door Siteimprove verzameld wordt.

Volg onze ontwikkelingen

sluit aan bij onze discussie op linkedin

Vereniging TYPO3gem verbindt 131 professionals uit de volgende gemeenten

CONTACT

Bel voor vragen over de vereniging met Micheline Tasseron, telefoon 0341 411 197, of met één van onze ambassadeurs.

U kunt ook een bericht achterlaten via het formulier.