Nieuwsoverzicht

Dit moet je weten over de Wet Elektronische Publicaties (WEP)

Tijdens de online Flexconnect op 9 juni 2021 nam Denise Jans-Wassink van Daadkracht de deelnemers mee in de WEP. 'Dit moet je weten over de Wet Elektronische Publicaties'.

Lees meer

Zo pak je een multisite aan

Een gemeente met slechts één website… Die gemeente hebben we nog niet ontdekt. De meeste gemeenten beheren meerdere websites en zullen met al die websites dus ook moeten voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving. Een enorme uitdaging. 

Steven van Breepoel presenteerde op 10 december samen met Emile Blume (Proud Nerds) en Michiel Duijsings (Digital Insights Platform) de aanpak van wildgroei…

Lees meer

Toegankelijkheidseisen per september 2020

Als specialist op het gebied van toegankelijke online communicatie presenteerde Ronny Hendriks van Opengemeenten de online Flexconnect over de aanstaande toegankelijkheidseisen (EN 301 549 WCAG 2.1 A+AA), die vanaf september gelden.

Lees meer

Jasper Ludolph: "Succesvolle participatie door effectieve eenvoud"

Voor iedere gemeente is participatie een blijvend actueel thema. Burgers informeren, consulteren en co-creëren komt bij elk onderwerp om de hoek kijken. De manier waarop verschil nogal per gemeente.

Lees meer

Toegankelijkheid is geen ‘nice-to-have’!

Janita Top van Firm Ground is front-enddeveloper en expert digitale toegankelijkheid. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, namelijk op basis van de websites van enkele aanwezige gemeenten tijdens het voorjaarscongres van TYPO3gem, liet Janita ons beleven hoe het is om met een beperking de weg te vinden op een website.

Lees meer