Zo pak je een multisite aan

Een gemeente met slechts één website… Die gemeente hebben we nog niet ontdekt. De meeste gemeenten beheren meerdere websites en zullen met al die websites dus ook moeten voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving. Een enorme uitdaging. 

Steven van Breepoel presenteerde op 10 december samen met Emile Blume (Proud Nerds) en Michiel Duijsings (Digital Insights Platform) de aanpak van wildgroei in websites van de gemeente Tilburg. Op naar één beheersbare multisite.

Gemeente Tilburg zit volop in het traject om de wildgroei aan websites in kaart te brengen en in lijn te krijgen met alle geldende wet- en regelgeving. Met Digital Insights Platform is het landschap in beeld gebracht en is meteen inzichtelijk hoe het ervoor staat qua wet- en regelgeving.

Naast een stuk governance werd stilgestaan bij een mogelijke oplossing zoals die in Tilburg ontwikkeld is in samenwerking met Proud Nerds: TYPO3 opensource CMS inzetten als multi-site-CMS. Daarmee is het mogelijk om goedkoper, sneller en volgens geldende wet- en regelgeving websites neer te zetten binnen 1 TYPO3-installatie.

Kijk hier de online flexconnect terug

Download hier de presentatie (.pdf 31 MB)