GEM-Site: de website voor alle gemeenten

Het uitgangspunt is dat alle gemeenten met GEM-Site hun primaire website kunnen publiceren, omdat in principe alle noodzakelijke gemeentelijke functies en koppelingen met backend-systemen in de distributie beschikbaar komen. De ervaringen en beschikbare TYPO3-modulen van de in TYPO3gem deelnemende gemeenten en dienstverleners zijn bijeengebracht in één product "GEM-Site". Daarmee wordt GEM-Site het innovatieplatform van de vereniging.

Behalve dat alle functies beschikbaar komen is ook de vormgeving van GEM-Site aanpasbaar. Verschillende content-Strategieën van kale toptaken tot een meer aantrekkelijke website gericht op toeristen kunnen vanuit GEM-Site worden gegenereerd. Eerst worden de meest gebruikte content-Strategieën beschikbaar gesteld om daarna ook de meest vooruitstrevende Strategieën te gaan ondersteunen.

GEM-Site is een distributie-omgeving gebaseerd op de nieuwste versie van TYPO3 en van daaruit kunnen verschillende websites worden uitgerold naar test/productie-omgevingen van gemeenten. Het uitrollen gebeurt naar afzonderlijke virtuele servers in het hostingsplatform van Com-Products. De omgevingen van de verschillende gemeenten zijn van elkaar gescheiden. Het Hostingsplatform van Com-Products is veilig en conform alle voor gemeenten belangrijke beveiligingseisen.

Een gemeente kan werken met meerdere sub-websites en het is ook mogelijk om meerdere onafhankelijke websites naast elkaar te publiceren.

Ben je enthousiast geworden? Neem dan contact op met Jos Kruis (Voorzitter TYPO3gem) Email: jos.kruis@ede.nl.