GEM-Site: de website voor alle gemeenten

Het uitgangspunt is dat alle gemeenten met GEM-Site hun primaire website kunnen publiceren, omdat in principe alle noodzakelijke gemeentelijke functies en koppelingen met backend-systemen in de distributie beschikbaar zijn. De ervaringen en beschikbare TYPO3-modulen van de in TYPO3gem deelnemende gemeenten en dienstverleners zijn bijeengebracht in dit product "GEM-Site". Daarmee is GEM-Site het innovatieplatform van de vereniging geworden.

Behalve dat alle functies beschikbaar komen is ook de vormgeving van GEM-Site aanpasbaar. Verschillende content-Strategieën van kale toptaken tot een meer aantrekkelijke website gericht op toeristen kunnen vanuit GEM-Site worden gegenereerd. Aanvankelijk zijn de meest gebruikte content-Strategieën beschikbaar gesteld om daarna ook de meest vooruitstrevende Strategieën te gaan ondersteunen.

GEM-Site is een distributie-omgeving gebaseerd op de nieuwste versie van TYPO3 en van daaruit kunnen verschillende websites worden uitgerold naar test/productie-omgevingen van gemeenten. Het uitrollen gebeurt naar afzonderlijke virtuele servers in het hostingsplatform van de Stichting. De omgevingen van de verschillende gemeenten zijn van elkaar gescheiden. Het Hostingsplatform (geleverd door Com-Products) is veilig en conform alle voor gemeenten belangrijke ICT-Kwaliteitsnormen (KING-Gemeenten). De Stichting garandeert dat GEM-Site steeds met de actuele versies van TYPO3 en TYPO3-modulen wordt uitgerust en ook, dat steeds wordt voldaan aan de actuele ICT-Kwaliteitsnormen.

Een gemeente kan werken met meerdere sub-websites en het is ook mogelijk om meerdere onafhankelijke websites naast elkaar te publiceren.

Ben je enthousiast geworden? Neem dan contact op met Bestuur@T3gemD.nl