Steven Breepoel (Tilburg)

Steven Breepoel is Web Expert bij Gemeente Tilburg en is sinds januari 2019 ambassadeur van de vereniging.

Voor de gemeente Tilburg ben ik verantwoordelijk voor het functioneel beheer en applicatiebeheer van de website www.tilburg.nl. Deze website hebben we online sinds 2013 en ondertussen is dit een solide basis voor ons om op door te bouwen. TYPO3 biedt ons de juiste bouwstenen in beheer en onderhoud en met SiteImprove als aanvulling heeft de redactie een stevige set techniek in handen om de stad goed te bedienen. Naast de website bouwen mijn collega’s alle formulieren in Blueriq. Deze combinatie is Digitoegankelijk en wordt jaarlijks getoetst.

De komende tijd gaat veel van mijn aandacht uit naar het neerzetten van beleid en het in TYPO3 opnemen van andere websites waarvan de basis niet op orde is. Daarnaast bouwen we aan een oplossing om PDF’s van de website te weren en in HTML weg te schrijven op de website. PDF is niet geschikt en te duur om op een website te plaatsen.

Ik houd me met name bezig met alle functionele en organisatorische aspecten van het web. Ik neem de klant mee naar een oplossing die echt gewenst is middels een gedragen roadmap, releasemanagement, een goed werkende OTAP straat en een gedegen testscript. Voor de gemeente Tilburg doen we dat in samenwerking met Proudnerds.

Elkaar ontmoeten en brainstormen zie ik als de kern van Vereniging TYPO3gem. Met collega professionals kennis en kunde uitwisselen en bijvoorbeeld extensies ontwikkelen. Het is mooi wanneer we de overstap naar TYPO3 eenvoudig en snel kunnen aanbieden vanuit de vereniging."

Neem contact op met Steven:
steven.breepoel@tilburg.nl

Vereniging TYPO3gem verbindt 131 professionals uit de volgende gemeenten